در سال 1348 شادروان ذبيحالله بهجت آرزوي دوران جوانيش که راهاندازي کتابفروشي بود را به همراه فرزندش محمدعلي بهجت که تازه قدم در راه جواني گذاشته بود را عملي کرد و کتابفروشي بهجت را تأسيس کرد. ذبيحالله بهجت از سالهاي جواني علاقه ويژهاي به کتاب داشت و با شعرا و نويسندگان نامدار زمان خود در ارتباط نزديک بود. کار کتاب را بخوبي ميشناخت و اطلاعات بسياري در موضوعات مختلف بخصوص شعر، ادبيات و عرفان داشت. از همان سالهاي ابتدايي که کتابفروشي تأسيس گشت به کار چاپ کتابهم روي آورد و اولين کتابهاي انتشارات را با کمک محمدعلي بهجت – مدير فعلي – انتشارات به چاپ رسانيد. نخستين كتاب اين انتشارات “سرگذشت مهاتما گاندي” به قلم خودش با ترجمه مسعود برزين را در پنجاه سال پيش با چاپ نفيس انتشار دادند. در آن زمان کتابفروشي بهجت محلي شده بود براي رفت و آمد نويسندگان، شعرا مترجمين و حتي سياستمداران و به طبع جذابيت رفت و آمد اهل فرهنگ نامدار آن زمان، کتابفروشي بهجت محلي شده بود براي رفت و آمد جوانان و ديدار با آن بزرگان. ساعتها بحث و گفتگو، پرسش و پاسخ از اتفاقات دائمي بود که در اين کتابفروشي روي ميداد و محلي بود براي كتاب، گفت و گو و چاي. حضور شادروان بهجت با آن متانت طبع، بلند نظري و خلق و خوي خوشش وي را نقطه پرگار دايرهاي از رفت و آمدنهاي اين کتابفروشي کردهبود و تاثير ايشان برروي دوستداران كتاب که ديگر پاتوقشان اين کتابفروشي بود، سختي دوران را ساعاتي، برايشان شيرين ميکرد. همين تاثير باعث شده که باوجود اينکه ربع قرن از فوت ايشان ميگذرد و جوانان و ميانسالان آن دوران که کهنسالان اين زمان هستند هنوز از ايشان ياد ميکنند و خاطرات فراواني را تعريف ميکنند که آن دوران در اين کتابفروشي برايشان اتفاق افتادهاست. در همان سالهاي اوليه مرحوم بهجت بخاطر ارتباطات زيادي که با نويسندگان و مترجمين خوب آن زمان داشتند به همراه محمد علي بهجت اقدام به چاپ و نشر کتاب کردند. از همان ابتدا همانند يک ناشر پخته و کار بلد وارد عرصه نشر شدند و کتابهاي ماندگاري را به چاپ رساندند که بعضاً غريب به پنجاه سال است که چاپ ميشوند.
انتشارات بهجت ناشري پرکار با تعداد عناوين زياد نيست ولي در بين اهالي کتاب خوشنام است. با همان تعداد عناوين محدود که امروز بيش از صدها عنوان كتاب است، كتابها را با دقت و وسواس زياد انتخاب و چاپ ميكنند اين دقت نظر باعث شده است كه نامي خوش در بين ديگر ناشران خوب اين کشور براي خود داشته باشد و در اغلب کتابخانههاي خصوصي و عمومي کتابهايش موجود باشد. تسلط مديران مجموعه به موضوعات کتاب و هوشمندي در انتخاب عناوين باعث شده که چندين و چند حوزه جديد موضوعي را وارد بازار کتاب ايران کنند و براي اولين بار آنها را به چاپ برسانند و به مردم معرفي کنند و هرکدام را چندين و چند بار به چاپ برسانند. موضوعاتي که در زمان خود در ايران شناخته شده نبود.
انتشارات بهجت هميشه سعي کرده که مرز بين فرهنگ و اقتصاد را رعايت کند و در کنار آن هميشه کتابهايش از يک استاندارد بالا چه از لحاظ کيفيت مطالب و کيفيت ترجمه و چه از لحاظ تکنيک چاپ و توليد برخوردار باشد و اين استاندارد را نزديک به 50 سال ادامه داده و حفظ کردهاست. همچنين در اين سالها سعي داشتهاست که نگذارد گذر زمان گرد کهنگي برروي کارهايش بگيرد و هميشه کوشش کرده است خود را با تغييرات روز هماهنگ کند و در بازار نشر به فعاليت بپردازد.
حاصل همه اين تلاشها، فعاليتها و کوششها ما را داراي گنجينهاي کردهاست که که بدست آوردنش بسيار سخت و حفظ و نگهداريش بسي سختتر است. همانا اين گنجينه ارزشمند اعتماد شما و نام نيکياست که از اين اعتماد بدست آمدهاست.
آينده را در پيش روي خود روشن ميبينيم و کار نشر را ترکيبي از فهم فرهنگي و تکنيک توليد کتاب ميدانيم و تا به امروز هردو را همزمان در مجموعهخود داشتهايم و خواهيم داشت.
به گیتی به از راستی پیشه نیست ز کژی بَتر هیچ اندیشه نیست
چو با راستی باشی و مردمی نبینی به جز خوبی و خرّمی
فردوسي